NORDAFRIKA
NORDAFRIKA www.fornyelsespartiet.dk

Præsenteret her  13. marts 2011   www.Google.dk 

NORD-AFRIKA

Min optimisme i forbindelse med den nye arabiske opstand

af Daniel Pipes
National Review Online
1. Marts 2011

http://da.danielpipes.org/9546/nye-arabiske-opstand

Oprindelig engelsk tekst: My Optimism about the New Arab Revolt
Oversat af Mette Thomsen

Vær den første af vennerne, der synes godt om dette.

Hidtil usete politiske krampetrækninger over hele Mellemøsten, fra Marokko til Iran, afstedkommer tre overvejelser:

For det første passer disse oprør ind i et regionalt skakspil, som jeg har kaldt for Mellemøstens kolde krig. På den ene side står "modstandsblokken" anført af Iran og omfattende Tyrkiet, Syrien, Libanon, Gaza og Qatar; den forsøger at skabe uro i den eksisterende samfundsorden ved hjælp af en ny, der er mere fromt islamisk og fjendtlig mod Vesten. På den anden side står status quo-blokken anført af Saudi-Arabien og omfattende det meste af resten af regionen (herunder også indirekte Israel); den foretrækker, at situationen forbliver mere eller mindre som den er.

Magt i Mellemøsten vil sige, at Mariah Carey kommer og synger fire sange ved ens private selskab.

De første (undtagen Syrien) har en dagsorden, de sidste (bortset fra Israel) ønsker først og fremmest at nyde magtens frugter. (Tigre i bur, var det noget? Eller en privat koncert ved Mariah Carey?) De første nyder tiltrækningen ved at kunne tilbyde en vision, de sidste kan udsprede skydevåben, masser af dem.

For det andet, selvom udviklingen i Tunesien, Libyen, Egypten, Yemen og Bahrain har stor betydning, så eksisterer der kun to regionale geografisk strategiske kæmper – Iran og Saudi-Arabien – og de er begge potentielt sårbare. Utilfredsheden med Irans islamiske republik kom til udtryk i juni 2009, hvor et manipuleret valg bragte massive folkemasser ud på gaderne. Selvom det lykkedes myndighederne at undertrykke den "Grønne Bevægelse," så kunne de ikke kvæle den og den lever videre som undergrundsbevægelse. Trods Teherans ihærdige forsøg på at påberåbe sig oprørene over hele regionen og beskrive dem som inspirerede af den iranske revolution i 1978-79 og dets egen udgave af islamisme, så er det mere sandsynligt, at disse oprør kommer til at inspirere iranerne til at genoptage deres eget angreb på det khomeinistiske styre.

Skulle en sådan kontrarevolution lykkes, ville det få virkninger langt ud over Iran og påvirke ikkespredningsaftalelandene, Israels sikkerhed, Iraks fremtid, det globale energimarked og – måske mest kritisk af alt – den islamistiske bevægelse selv. Berøvet sin vigtigste "modstandsregering" ville den islamistiske bevægelse verden over sandsynligvis begynde at gå tilbage.

Kongedømmet Saudi-Arabien er ikke nogen almindelig stat. Dets styrke ligger i en unik kombination af wahhabi-doktrin, kontrol over Mekka og Medina og olie- og gasreserver. Desuden kan dets ledere bryste sig af en exceptionel historie med en politik præget af en opfindsom tankegang. Alligevel vil geografiske, ideologiske og personlige forskelle blandt saudierne kunne fremkalde kongedømmets fald; det vigtige ville i så fald være: til fordel for hvem? Shi'iterne, som afskyr deres andenklassesstatus og antagelig ville lede landet i retning af Iran? De fromme wahhabister, som foragter den kongelige tilpasning til moderniteten og formentlig ville kopiere talibanstyret i Afghanistan? Eller dem begge i tilfælde af en opdeling? Eller måske de frisindede, hidtil en ubetydelig styrke, som finder deres egen stemme og fører an i en omstyrtelse af den forældede, korrupte og ekstremistiske saudiske samfundsorden?

Sidstnævnte overvejelse fører til min tredje og mest uventede iagttagelse: De seneste to ugers oprør har hovedsagelig været konstruktivt, patriotisk og ført i en åbenhjertig ånd. Politisk ekstremisme af enhver art, venstreorienteret såvel som islamistisk, har stort set været fraværende fra gaderne. Konspirationsteorier har været de dekadente herskeres tilflugt, ikke de sprudlende massers. USA, Storbritannien og Israel har været påfaldende fraværende i de førte slogans. (Libyens stærke mand, Mu'ammar al-Qaddafi, lagde skylden for uroen i sit land på Al-Qaeda, som han anklagede for at udsprede hallucinogene nakotika.)

Borgere, der rydder op på Tahrir-pladsen, er et symbol på en ny indstilling i befolkningen.

Man får en følelse af, at det seneste århundredes ekstremisme – der har været bundet til personer som Amin al-Husseini, Gamal Abdel Nasser, Ruhollah Khomeini, Yasir Arafat og Saddam Hussein – har løbet linen ud, at befolkningerne søger noget mere verdsligt og fordøjeligt end retorik, rejektionisme og bagstræberiskhed.

Pessimisme tjener som en karrierefremmende foranstaltning inden for mellemøstlige studier og jeg kendt for at prædike dommedag og sortsyn. Men jeg ser, omend med en passende portion tøven, forandringer, som kunne indvarsle en ny æra, hvor infantiliserede arabisktalende mennesker modnes og bliver voksne. Man gnider øjnene ved denne forvandling og venter, at den slår bak. Men indtil nu har den holdt.

Måske er det mest geniale symbol på denne modning billedet af gadedemonstranter der rydder op efter sig. De er ikke længere under statens formynderi og afhængige af dens ydelser; lige pludselig er de borgere med en følelse af borgeransvar.

Selvom man kan være forsigtig med at udlede en fremtidig udenrigspolitik af denne pludselige forbedring, ville det være en fejl at affærdige den. Oprørsbevægelserne har brug for tid til at finde sig selv og handle som voksne mennesker. Tiden er inde til at befri sig for de nedtonede forventningers milde fordomsfuldhed; det at man taler arabisk eller persisk, gør ikke en ude af stand til at opbygge demokratiske midler med henblik på opnåelse af frie mål.

Beslægtede emner:  Mellemøst-mønstreDenne tekst kan gengives eller videresendes, blot den bliver præsenteret i sin sammenhængende helhed og med fuldstændige oplysninger vedrørende forfatter, dato, sted for offentliggørelse og oprindelig URL.

For at tilmelde eller afmelde dig denne liste bedes du gå til http://da.danielpipes.org/subscribe.php
   (Daniel Pipes udsender en mail med sine skriverier nogenlunde én gang om ugen.)

DanielPipes.orgHAR VORES POLITIKERE FORSTÅET INDHOLDET AF DENNE KONTRAKT  ???

http://balder.org/avisartikler/EU-Og-Medierne-Tavshed-Om-Euromediterranien-Eurabien.php 


EURABIA - et område uden Nationalgrænser.    EU = Forklædt som Demokrati.

Min formodning. EU er først tilfreds - når det blå område - styres fra - EU - og alle National-grænser er nedlagt - og de 27 National-parlamenter er nedlagt.  Denne antagelse er baseret på - hvad en verdensmester i spin - har udtalt.

LØGNENS IDEOLOGIER  = TOLERERER IKKE = SANDHEDEN

Det forklarer = Joseph Goebbles her =

Løgnens konspiration...

"Løgnen kan kun blive opretholdt så længe, STATEN kan skærme mennesker fra løgnens politiske, økonomiske og militære konsekvenser. Derfor bliver det livsvigtigt for STATEN at bruge al dens magt til at undertrykke menings-forskelle - for sandheden er løgnens dødsfjende, og i forlængelse heraf bliver sandheden  STATENS største fjende." (Nazi-propaganda- minister Joseph Goebbels i tiden 1933-45)

Citat slut. 

Hvordan bygges en = TRONE = for = LØGNENS IDEOLOGIER ???
Gennem Racisme og Fortielses-paragraf = 266b = måske ???
Gummi-paragraf 266b - indført i Dansk Lov i 1971.


EU - ET MÆRKELIGT PROJEKT - FRA START.
Hvorfor satsede = EU =  så meget på fødevaresikkerhed i begyndelsen - og stadig gør det ???  Hvorfor har Vesten ikke fra 1973 - gået fra olie og benzin - over til noget andet alternativ brænsel ???  Hvad sagde Henry Kissinger tilbage i firserne.
( KONTROLER MADVARE-FORSYNINGEN og BRÆNDSTOF-FORSYNINGEN og du kontrolerer nationalstaterne.)Det er
netop hvad der sker i EU. Min vurdering kan være forkert.

Hvad skal EU i Nordafrika ???  De har aldrig haft Demokratisk legimitet til - at underskrive = Euromediterranien-aftalen. EU er bare magt-liderlige, og tilsyneladende styret oppefra af multinationale selskaber. Det var sikkert også multinationale selskaber - der samarbejdede med Hitler. Hvem kan vide dette ??? Hvem samarbejder med de multinationale selskaber nu med ??? Er det muslimske religiøse ledere - der altid er nødt til - at adlyde Koranen - for ellers vil andre muslimer - der lugter svaghed - myrde - og overtage magten ???
Daniel
 Pipes

Hjemmeside    |    Artikler

Erdogan og "Al-Gaddafi-prisen"

af Daniel Pipes
28. Februar 2011

http://da.danielpipes.org/blog/2011/02/erdogan-al-gaddafi-prisen

Oprindelig engelsk tekst: Erdogan and the "Al-Gaddafi Prize"
Oversat af Mette Thomsen

Vær den første af vennerne, der synes godt om dette.

Sloganet for "Al-Gaddafi International Prize for Human Rights" lyder: "Ligesom solen skinner for alle, således er frihed en ret for alle." Smukt, ikke, især på et tidspunkt hvor Mu'ammar al-Qaddafis krigsfly lader død og ødelæggelse regne ned med hans eget folk som offer og hvor lejesoldater brutalt terroriserer befolkningen?

Prisens beskrivelse indeholder perler som disse:

Den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdogan modtog prisen i Tripoli, Libyen, den 1. dec. 2010 for sin "fremtrædende tjeneste for menneskeheden."

Tidligere modtagere af prisen har været Nelson Mandela (1989), "Indianerne" (1991), Louis Farrakhan (1996), Fidel Castro (1998) og Hugo Chavez (2004).

Men det er den aktuelle modtager, som er den mest interessante: ingen ringere end Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan. Han modtog prisen i Tripoli, Libyen, den 1. dec. 2010 for sin "fremtrædende tjeneste for menneskeheden." I sin takketale sagde Erdogan, at prisen yderligere vil opmuntre ham til at kæmpe for menneskerettigheder og at "islamofobi" er en forbrydelse mod menneskeheden.

Beretningen om denne begivenhed i pro-Erdogan avisen Zaman fortsætter:

Efter modtagelsen af prisen fortalte Erdogan om sit møde med Qaddafi og antydede, at båndene mellem de to lande vokser.

Kommentar: Hans accept og modtagelse af "Al-Gaddafis Internationale Pris for Menneskerettigheder" for tre måneder siden fortæller alt, hvad man behøver at vide om Erdogan.

Beslægtede emner:  Libyen, TyrkietDenne tekst kan gengives eller videresendes, blot den bliver præsenteret i sin sammenhængende helhed og med fuldstændige oplysninger vedrørende forfatter, dato, sted for offentliggørelse og oprindelig URL.

For at tilmelde eller afmelde dig denne liste bedes du gå til http://da.danielpipes.org/subscribe.php
   (Daniel Pipes udsender en mail med sine skriverier nogenlunde én gang om ugen.)

DanielPipes.org

Daniel
 Pipes

Hjemmeside    |    Artikler

Tilbage til Tripolis kyst?

af Daniel Pipes
National Review Online
10. Marts 2011

http://da.danielpipes.org/9594/tilbage-til-tripolis-kyst

Oprindelig engelsk tekst: Back to the Shores of Tripoli?
Oversat af Mette Thomsen

Vær den første af vennerne, der synes godt om dette.

Det amerikanske marinekorps' officielle hymne er kendt for at begynde med ordene "From the Halls of Montezuma to the shores of Tripoli, we fight our country's battles on the land as on the sea" [Fra Montezumas haller til Tripolis kyst udkæmper vi vort lands kampe til lands såvel som til havs]. Omtalen af Tripoli henviser til Slaget ved Derna i 1805, det første udenlandske slag udkæmpet af amerikanske tropper og en afgørende amerikansk sejr.

Den amerikanske marinemaler Charles H. Waterhouse skildrede "Angrebet på Derna, Tripoli, 27. april 1805."

De seneste kampe i Libyen afstedkommer et spørgsmål: Bør marinekorpset påny sendes over til Tripolis kyst, denne gang ikke for at beskytte havene, men de oprørske befolkninger i Libyen, som har rejst sig imod deres egen regering og beder om assistance, fordi de bliver bombarderet fra luften af tropper, som er loyale over for Mu'ammar al-Qaddafi?

Min umiddelbare instinktive reaktion er at tilslutte mig en flyveforbudszone og dermed forbedre chancerne for den modige opposition. Flere forskellige faktorer støtter denne indskydelse: Libyens nemme tilgængelighed fra amerikanske og NATO-baserede flybaser, landets flade og sparsomme geografi, den næsten verdensomspændende fordømmelse af Qaddafis handlinger, behovet for i fuldt omfang at genetablere den libyske olie på eksportmarkedet og sandsynligheden for, at en sådan intervention ville bringe denne aparte og modbydelige persons forskruede 42 år lange styre til ophør.

Men instinkt borger ikke nødvendigvis for en sund politik. En krigshandling kræver sammenhæng, retningslinjer og vedholdenhed.

Uanset hvor nem en sådan operation kan forekomme, kunne Qaddafi ligge inde med uventede magtreserver, hvilket kunne føre til et langvarigt og rodet engagement. Hvis han overlever, kunne han måske blive endnu mere ondartet. Uanset hvor modbydelig han måtte være, så kunne hans (islamistiske?) modstandere være en endnu større trussel mod amerikanske interesser. Set i et bredere perspektiv så kunne en indblanding i en intern konflikt skabe flere fjender end venner, plus at det ville bære ved til anti-amerikanske konspirationsteorier.

Den amerikanske forsvarsminister Robert Gates, her omgivet af militære topfolk, forklarer for Kongressen, hvorfor han er tilbageholdende over for et militært engagement i Libyen.

Desuden har luftvåbenet endnu ikke vist sig at være afgørende i Libyen (dets betydning har hovedsagelig været psykologisk) og kommer måske ikke til at afgøre, om det lykkes for Qaddafi at bevare magten. At indføre en flyveforbudszone i Libyen kan komme til at danne præcedens i situationer, hvor omstændighederne er mindre fordelagtige (f.eks. Nordkorea). Og hvem ville følge Qaddafis eksempel og opgive at fremstille atomvåben, hvis det fremskyndede hans eget tab af magten?

Bag Libyen-debatten lurer Iraks spøgelse og George W. Bush' "friheds-agenda." Bush' partisaner opfatter dette som gengældelsens time, mens skeptikerne er bekymrede for de utilsigtede følger. Hvis Barack Obama bruger militærmagt i Libyen, vil det være ensbetydende med, at han indrømmer, at han tog fejl i sin karakteristik af Bush' mellemøstpolitik som barbarisk. Det ville også, i kølvandet på Irak og Afghanistan, kaste amerikanske tropper ud i en kamp mod styrker fra yderligere et land med muslimsk flertal, noget som Obama med sin betoning af "gensidig respekt" over for muslimer må hade at skulle gøre.

Mere grundlæggende er der imperativet om ikke at udsætte amerikanske tropper for skade til bedste for andre befolkningers humanitære mål; socialt arbejde bør ikke være den amerikanske regerings formål; vore tropper bør derimod altid fremme specifikke amerikanske nationale interesser.

At det amerikanske militær, personificeret ved forsvarsminister Robert Gates, er tilbageholdende over for at påtage sig denne opgave, idet man betoner dens omkostninger og farer ("en stor operation i et stort land"), er udtryk for en sund forsigtighed, især når man betænker hullerne i de amerikanske efterretninger. Hvis libyerne derimod vender sig til islamisterne som ledere, så kan Libyen forvandle sig til et nyt Somalia.

Det amerikanske våbenlager tillader en præsident at ignorere andre stater og egenhændigt udsende styrker; men er det klogt? De irakiske fortilfælde (1991, 2003) antyder, at det politisk er umagen værd at indhente billigelse fra internationale organisationer såsom FN, NATO, Den Arabiske Liga, Den Afrikanske Union og endda Den Islamiske Konferenceorganisation.

Ville støtte fra Den Afrikanske Union (logoet ovenfor) gøre en forskel?

Som Jeffrey White fra Washington Institute for Near East Policy skriver: Selvom en flyveforbudszone er hvad oppositionen beder om, så er det blot en blandt flere valgmuligheder i Washington. Andre muligheder kunne, hvis vi går fra det mindst til det mest ambitiøse, være: at forsyne oppositionskræfterne med efterretninger, logistisk støtte, kommunikationsudstyr og træning, sende dem våben; at hjælpe med at forsvare befriede områder; at gøre det libyske luftrum umuligt at operere i; eller aktivt at bekæmpe regimets styrker.

Tager man disse overvejelser i betragtning, hvilket råd bør man da give Obama-regeringen? Hjælp den libyske opposition med bistand og trap op, hvis eller når der bliver behov for det.

Humanitære, politiske og økonomiske grunde løber sammen i Libyen og overvinder enhver legitim tøven. I et samarbejde med international bemyndigelse bør den amerikanske regering opfylde sin vante lederrolle og hjælpe Libyens opposition. Uanset hvor risikabel denne kurs måtte være, så er det endnu mere risikabelt intet at foretage sig.

Beslægtede emner:  Amerikansk udenrigspolitik, LibyenDenne tekst kan gengives eller videresendes, blot den bliver præsenteret i sin sammenhængende helhed og med fuldstændige oplysninger vedrørende forfatter, dato, sted for offentliggørelse og oprindelig URL.

For at tilmelde eller afmelde dig denne liste bedes du gå til http://da.danielpipes.org/subscribe.php
   (Daniel Pipes udsender en mail med sine skriverier nogenlunde én gang om ugen.)

DanielPipes.orgOPLYS DIG SELV - MED UDGANGSPUNKT I DISSE LINKS

http://www.sagenskerne.dk/
www.kulturpartiet.dk
www.oplysningspartiet.dk
www.advarselspartiet.dk 
http://www.pokerpartiet.dk/
www.feriepartiet.dk
http://www.fornyelsespartiet.dk/
http://www.radioholger.dk/
http://www.forsvarspartiet.dk/

Dansk kultur = er det danske Folks = daglige vaner.

www.Google.dk   
  Besøg evt. http://www.radioholger.dk/   På dette link kan du høre mere om 266b og høre meget andet interessant.Fremskridtspartiet er på banen igen  http://www.frp.dk/
Fremskridtspartiet er på banen igen 
= www.Radiodua.dk 
Fremskridspartiet er på banen igen www.frp-syd.dk          ER DU DANSKER  ???    HVORDAN VED DU DET   ???
http://www.dendanskeforening.dk/ 

    VIL DU FORSVARE = GUD - KONGE og FÆDRELAND = MED DIT LIV  ???OPLYS DIG SELV - MED UDGANGSPUNKT I DISSE LINKS

http://www.sagenskerne.dk/
www.kulturpartiet.dk
www.oplysningspartiet.dk
www.advarselspartiet.dk 
http://www.pokerpartiet.dk/
www.feriepartiet.dk
http://www.fornyelsespartiet.dk/
http://www.radioholger.dk/
http://www.forsvarspartiet.dk/

Dansk kultur = er det danske Folks = daglige vaner.

www.Google.dk  JESUS HAR SAGT = JEG ER SANDHEDEN - VEJEN - OG LIVET.

LØGNENS IDEOLOGIER  = TOLERERER IKKE = SANDHEDEN

Det forklarer = Joseph Goebbles her =

Løgnens konspiration...

"Løgnen kan kun blive opretholdt så længe, STATEN kan skærme mennesker fra løgnens politiske, økonomiske og militære konsekvenser. Derfor bliver det livsvigtigt for STATEN at bruge al dens magt til at undertrykke menings-forskelle - for sandheden er løgnens dødsfjende, og i forlængelse heraf bliver sandheden  STATENS største fjende." (Nazi-propaganda- minister Joseph Goebbels i tiden 1933-45)

Citat slut. 

Kampen står mellem ( LØGNEN og SANDHEDEN )

LØGNEN = kan ikke overleve = der hvor = SANDHEDEN kan ytres frit i det offentlige rum.

FORTIELSEN FORBEREDER = LØGNENS IDEOLOGIER =

40 ÅRS FORTIELSE I EUROPA - OM KORANENS INDHOLD - VED HJÆLP AF = 266b = har givet muhammeds tilhængere 40 års forspring - og nu behersker ( Koranens ) skrifter det offentlige rum i Europa - den Koran - der tillader muslimer at lyve.

HVORFOR BLIVER KRISTNE MYRDET - OVER HELE JORDKLODEN = HVOR mUHAMMEDS TILBEDERE DUKKER OP ???

Kristne forfølges over hele jordkloden = især = af Muhammeds tilbedere. Vi ved - der kommer flere og flere af Muhammeds tilbedere til Danmark og Europa. Vil Muhammeds tilbedere opføre sig anderledes over for = Danmarks indbyggere i Danmark - når de har opnået flertal i Danmark - end det sker i de 57 muslimske OIC lande  ???

HVAD ER  DANSKE  JOURNALISTERS SVAR PÅ DETTE SPØRGSMÅL ???
LÆS EVT MERE OM FORFATTEREN = PÅ HANS EGEN BLOG. 

KRISTENFORFØLGELSER I VERDEN - AFSNIT D - Niels Erik Søndergårds ...

 - 5 besøg - 22.28

Lidt mere oplysning findes på dette link =  www.forfulgt.dk
Jeg bor i en kristen Nation - og kan ikke i pressen se - hvor mange U-landspenge - der går til Palæstina og til andre muslimske Nationer - eller hvor mange Ulandspenge - der går til forfulgte kristne menigheder ???  Men der er så meget - som avispressen ikke fortæller os læsere, men hvad hjælper det - at udvidde journalistkorpset - så længe Racisme-paragraf 266b består ??? Kampen mellem sandheden og løgnens - løgnens tilhængere vil nok altid bestå. Vores kristne Jesus har ellers fortalt det = Jeg er sandheden og vejen. Intet samfund kan fungere godt - samt udvikle sig - uden det er baseret på sandheden. Lognens ideologier - vil altid lamme et samfund - således at det ikke fungerer til sidst.

Det er min vurdering. 
Hvad er din vurdering ???Videoer til et delt folk
Morten Uhrskov i Trykkefrihedsselskabet: "Et...
23 min. - 25. sep 2008
Uploadet af Snaphanen dk

video.google.com
Critique-foredrag: Et delt folk v. Morten ...
38 min. - 10. okt 2008
video.google.com


FORTIELSEN FORBEREDER = LØGNENS IDEOLOGIER          

Se videoen med Pat Condell på Youtube

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE