Jyllands-Posten
 
Vesten styrer ikke længere

Af  RALF PITTELKOW, politisk kommentator

Offentliggjort 06.03.11  kl. 03:01 
 
I Vesten diskuteres en militær indgriben i Libyen for at stoppe Muammar Gaddafis angreb på hans egen befolkning. Specielt tales der om et flyveforbud for at forhindre luftbombardementer.

Men den amerikanske forsvarsminister, Robert Gates, kalder det »løs snak«, og udenrigsminister Hillary Clinton nedtoner også emnet. Irak, Afghanistan og USA's enorme gæld har frataget amerikanerne lysten til en ny intervention i et muslimsk land.

Det ville da også være en alvorlig politisk fejl. Et flyveforbud kræver angreb på libyske luftbaser, og det ville være en foræring til Gaddafi, der kunne spille på antivestlige følelser i befolkningen.

Vesten ville endnu engang ende som skurk. Alligevel er der fortalere for en vestlig aktion, også blandt hjemlige politikere. Man har svært ved at opgive tanken om, at Vesten kan løse den slags konflikter, hvis bare vi har viljen. Men det er en illusion. Vesten styrer ikke længere verden.

Vestlige kredse klamrer sig også til denne illusion i fortolkningen af oprørene i de arabiske lande. Vi vil så gerne tro, at deres mål er et demokrati efter vestlig model.

For nogle af de idealistiske unge mennesker er det givetvis tilfældet. Men andre stærke kræfter har deres egen opfattelse af, hvad demokrati indebærer. Det gælder således brede islamistiske bevægelser som Det Muslimske Broderskab. Og det gælder kræfter, blandt andet i militæret, der vil begrænse demokratiet.

Brutale diktatorer er faldet, og flere vil forhåbentlig følge. Men de kan blive afløst af ustabile blandinger af demokrati, autoritært styre og islamisk ideologi tilsat antivestlige holdninger. Det er naivt at se bort fra den mulighed. For Vesten styrer ikke længere.

Samme illusion findes i forhold til Tyrkiet. Politikere har prøvet at sælge den tanke, at EU kan få Tyrkiet til at blive som ethvert europæisk land. Men den islamistiske regering i Tyrkiet har en anden dagsorden.

Premierminister Erdogan, der har fået Gaddafis frihedspris, er imod enhver form for sanktioner mod Libyen. Tidligere har han forsvaret Sudans muslimske præsident, Omar al-Bashir, mod anklager for folkemord. I Tyrkiet slår han hårdt til mod ytringsfriheden, uanset hvad EU siger. Vesten styrer ikke længere.

I Pakistan forfølges kristne. Forleden blev den kristne minister for mindretal myrdet. Han var imod Pakistans lov om blasfemi, der giver dødsstraf for fornærmelse af profeten Muhammed. USA's stærke involvering i Pakistan hjalp ikke ministeren. For Vesten styrer ikke længere.

Hvor USA's indflydelse går ud, går Kinas ind. Og Kina stiller ikke nogen betingelser om demokrati og menneskerettigheder. I Kina selv optrapper myndighederne nu deres angreb på ytringsfriheden. Vesten pipper lidt kritik, men kan ikke ændre det. Vesten styrer ikke længere.

Kina og andre har hentet stor inspiration i Vesten. Men de har især lært af, hvad jeg vil kalde Vestens ”hårde” værdier. De værdier, som har sikret Vestens overlevelse som magtens og velstandens centrum. Herunder disciplin, arbejdsetik, initiativ, ambition, videnskabelig udforskning, uddannelse, ejendomsret, konkurrence (se historikeren Niall Fergusons ny bog: ”Civilization”).

Men disse værdier er i dag på retur i Vesten, herunder Danmark. Med dem forsvinder den økonomiske og politiske styrke til at præge verden med de ”bløde” værdier vedrørende frihed, demokrati og menneskerettigheder. Vesten styrer ikke længere.

De værdier, som vi skal hævde os på, smuldrer. Nedturen ses i disse dage.   Citat slut. HVEM STYRER NU - HELE VERDEN ??? 

Bilderberggruppen - Wikipedia, den frie encyklopædi

 - 16 besøg - 3. feb
Bilderberggruppen er en uformel, hemmelighedsfuld og international forening af indflydelsesrige mennesker, som mødes en gang om året. Gruppen mødtes første ...
da.wikipedia.org/wiki/Bilderberggruppen - Cached - Lignende


 

Bilderberg Gruppen.

Verdensregeringens Arkitekter I. Bilderberger Bankiernes ...
Videoer til bilderberg group
Secret Societies: The Bilderberg Group
7 min. - 14. nov 2007
Uploadet af setfree69

youtube.com
New World Order Bilderberg Group - Open Your ...
10 min. - 12. jan 2009
Uploadet af YsalysDEN NYESTE POLITISKE TESE = HOLDER DEN ???

FORTIELSEN FORBEREDER = LØGNENS OVER-HERREDØMMEHVEM ARBEJDER ENHEDSLISTEN FOR ???

Halvmåne og hagekors


MIN PRIMITIVE ANALYSE

Hvis Bilderberggruppen ønsker global magt - vil de sandsynligvis struturere jordkloden i magtcentre rundt om på jordkloden og - EU - kunne være tænkt som et sådant magtcenter.
Det som står i vejen for - at løgnens ideologier - kan strukturere en ny global verdensorden - Det er national-staterne. Min vurdering kan være forkert - men hvis den er rigtig - hvorfor angribes nationalstatens forsvarere så af Enhedslisten ???  Men sådan er der så meget - der er uforståeligt - når man tilhører bunden af samfundet - og derfor halvvejs må gætte sig til - hvem der har den globale magt på jordkloden.  Så bliver alting til - halvvejs gætterier.Besøg eventuelt =    www.DR.dk/danskernesakademi

og hør = Jørgen Ørstrøm tale om baggrunden for - at USA sandsynligvis går fallit inden for 10 år - - fra nu.Er det samlebånds-arbejde - der skaber lønslaver ???Svarene på disse spørgsmål - er så indviklede - at det sandsynligvis kun er  = Unge danske kvindelige journalister under 30 år - der kan finde svarene - som de ikke må oplyse i Danmarks større medier - for så bliver de fyret.

Hvad gør de = Unge kvindelige journalister så
???

Samler de sig i grupper
= og starter deres egen avis ???Det hjælper nok ingenting - fordi -
for så løber de ind i Racismeparagraf - 266b muren.HVAD SKER DER MED VORES = DANSKE KULTURARV ???

  Besøg evt. http://www.radioholger.dk/    

Vil du forsvare vores - DANSKE KULTURARV - med dit liv  ???www.fortidensJelling.dk     

HVEM KAN VIDE DETTE ???HENRY KISSINGER

Har Henry Kissinger udtalt - at dem der bestemmer olieprisen  og fødevarepriserne - kan styre hele jordklodens økonomi.

Her i EU området - er EUs tilskud til landbrugsprodukter - - temmelig stort.  Så måske behersker - Bilderberggruppen - allerede  - - sammen med banker - meget af - hvad der skal ske på jordkloden - således at vi allerede er blevet lønslaver - eller en slags menneskelige udgaver af burhøns. Dette er naturligvis kun en teori. Mine vurderinger kan være helt forkerte . Hvad er din vurdering ???

HVAD LEVEDE DANSKERNE AF I 1954 ???

Da kunne vi Danskere forsørge os selv. Hvad kan vi her i 2011 ???  Jo - vi kan brokke os - og være bekymret. Det sidste har vi grund til - for hvad skal vi Danskere leve af - når USA går fallit inden for 10 år - og den globale økonomi bryder sammen ???

Da jeg er født i 1945 - så siger en normal sandsynligheds-beregning - at jeg kan være død inden - men hvilke overlevelsesmuligheder har de næste generationer - dem der her i 2011 - der er - Under 21 år ???DEN NYESTE POLITISKE TESE = HOLDER DEN ???

FORTIELSEN FORBEREDER = LØGNERNES  OVER-HERREDØMMEEN LANG PAUSE.