MIN KRISTNE TVIVL
MIN KRISTNE TVIVL www.fornyelsespartiet.dk

Præsenteret her 16. februar 2011     www.sagenskerne.dk

MIN KRISTNE TVIVL - GÆLDER DET TREDIE BUD.


                       
JEG PRÆSENTERER LIGE ( DE 10 BUD ) FØRST =

1   Du må ikke have andre guder
2   Du må ikke misbruge herren din Guds navn
3   Du skal holde hviledagen hellig
4   Du skal ære din far og mor
5   Du må ikke slå ihjel
6   Du må ikke bryde ægteskabet
7   Du må ikke sjæle
8   Du må ikke afgive falsk vidnesbyrd mod din næste
9   Du må ikke begære din næstes hus
10 Du må ikke begære din næstes hustru eller folk eller fæ
    
eller noget,der hører din næste tilDET SPØRGSMÅL DER MASER SIG PÅ I MIN TANKEGANG ER =


hvorfor er det tredie bud i bibelen  ( du skal holdehviledagen hellig ) anbragt lige under de to vigtigste bud = nemlig lige under de selvindlysende to vigtigste første bud. Det kunne tyde på - at det vigtigste bud - af de otte sidste bud = er det tredie bud. Jeg kan naturligvis tage fejl. Det er sket før - og ejermanden til skoene blev godt sur.

3. Du skal holde hviledagen hellig

I dagens Danmark - har vi meget travlt = alle 7 dage om ugen. Med at bruge Email på Coputeren med mere - samt SMSere og TV-kikning samt at følge med alle de nye muligheder i dimser og dippedutter - der bliver præsenteret på = So ein ding = på DR. Måske har vores kristne Gud forudset - at verden ville udvikle sig således, at de fleste i samfundet, var på vej - et eller andet sted hen - uden at vide -  hvor de ville hen, og hvorfor de vilde derhen. Måske er det derfor at det tredie bud står på trediepladsen, for at minde os mennesker om, at vi skal holde hviledagen hellig, for vores egen skyld ???

DET TREDIE BUD  =  OG FAGFORENINGER

Efter min opfattelse, så er det tredie bud, af ( DE 10 BUD ) ikke et bud der forhindrer -fagbevægelsen i at stille overenskomstkrav til arbejdsgivere. For mig er der forskel på arbejdsgivere. Der er de mindre arbejdsgivere, der er hæderlige og holder alle aftaler, så vidt det er muligt. Så er der de multinationale selskaber og dele af de helt store banker - hvor grådigheden tilsyneladende ingen grænser kender. Men vores Kristne Guds tredie bud, er efter min opfattelse ikke en stopklods for - at fagbevægelsen kan hale en fornuftig overenskomst i land.         ER DU DANSKER  ???    HVORDAN VED DU DET   ???
http://www.dendanskeforening.dk/  

      VIL DU FORSVARE = GUD -KONGE og FÆDRELAND = MED DIT LIV ???
Daniel
 Pipes

Hjemmeside    |    Artikler

Egyptens chance

af Daniel Pipes
The Washington Times
15. Februar 2011

http://da.danielpipes.org/9493/egyptens-chance

Oprindelig engelsk tekst: Egypt's Chance
Oversat af Mette Thomsen

Vær den første af vennerne, der synes godt om dette.

Selvom udviklingen i Egypten er gået så godt, som man kunne håbe, er fremtidsudsigterne uklare. Den spændende del er ovre, nu kommer bekymringerne.

Lad os begynde med tre gode nyheder: Hosni Mubarak, Egyptens stærke mand, som syntes at være tæt på at fremkalde en katastrofe, trådte heldigvis tilbage. Islamisterne, som ville skubbe Egypten i retning af Iran, spillede kun en ringe rolle i de seneste begivenheder og befinder sig langt fra magten. Og militæret, som har regeret Egypten bag scenen siden 1952, er den institution, som er bedste udstyret til at tilpasse regeringen til de protesterendes krav.

Egyptens Mubarak og Tunesiens Ben Ali i gode tider.

Nu til problemerne. Militæret selv udgør et mindre problem. Gennem sin ledelse i seks årtier har det skabt et værre rod. Tarek Osman, egyptisk skribent, fremlægger elegant i en ny bog, Egypt on the Brink: From Nasser to Mubarak [Egypten på kanten: Fra Nasser til Mubarak] (Yale University Press), hvor brat Egyptens stilling er blevet forringet. Uanset hvilket indeks man vælger, lige fra levestandard til soft-power-indflydelse, er Egypten i dag sakket agterud i forhold til sine monarkiske forgængere. Osman stiller 1950'ernes verdslige Cairo over for vore dages "overbefolkede, klassiske tredjeverdensby." Han fortvivler også over, hvordan landet "som var et sømærke af fred … er blevet til Mellemøstens mest produktive grobund for aggression."

Det Muslimske Broderskab udgør et langt større problem. Denne verdens førende islamistiske organisation, grundlagt i 1928, har længe undgået konfrontation med regeringen og viger tilbage for at afsløre sine ambitioner om at gennemføre en islamisk revolution i Egypten. Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad udtrykte sit håb herom, da han erklærede, at på grund af udviklingen i Egypten "dukker et nyt Mellemøsten op uden det zionistiske regime og USA's indblanding." I en bitter vurdering fokuserede Mubarak selv på den samme fare: "Vi ser det demokrati, som USA dannede spydspids for i Iran og hos Hamas, i Gaza, og det er Mellemøstens skæbne … ekstremisme og radikal islam."

USA's regering gav på sin side naivt ikke udtryk for nogen sådan bekymring. Barack Obama nedtonede truslen fra Det Muslimske Broderskab og kaldte det blot for "én fraktion i Egypten," mens hans direktør for den nationale efterretningstjeneste, James Clapper, faktisk roste broderskabet som "en meget heterogen, stort set sekulær gruppe, der har afholdt sig fra vold" og som tilstræber "en forbedring af den politiske orden i Egypten."

Forsiden til "Egypten på kanten: Fra Nasser til Mubarak" af Tarek Osman.

Dette sludder peger på en amerikansk politik, der er stærkt forstyrret. I juni 2009, under den spirende revolution mod det fjendtlige regime i Iran, forblev Obama-administrationen tavs i håbet om derved at vinde Teherans velvilje. Men over for Mr. Mubarak, en venligtsindet diktator under angreb, overtog den i virkeligheden George W. Bush' utålmodige "frihedsagenda" og støttede oppositionen. Mr. Obama opmuntrer tilsyneladende kun gadens demonstranter, når de går os imod.

Der er brug for et amerikansk, fast og gradvist pres i en erkendelse af, at demokratiseringsprocessen indebærer en meget stor forvandling af samfundet og kræver ikke måneder, men årtier til at åbne systemet.

Hvad bliver det næste der sker i Egypten og vil Det Muslimske Broderskab tage over?

Der foregik noget bemærkelsesværdigt, uforudsigeligt og ikke tidligere set i de ægyptiske gader i de seneste uger. En massebevægelse uden ledere opildnede store skarer af almindelige borgere, ligesom i Tunesien nogle dage tidligere. Den rasede ikke imod udlændinge, brugte ikke ægyptiske mindretal som syndebukke og støttede ikke nogen radikal ideologi; i stedet krævede den troværdighed, frihed og fremskridt. Beretninger, som jeg har modtaget fra Cairo, antyder en historisk drejning i retning af patriotisme, lighed mellem kønnene, sekularisme og personlig ansvarlighed.

Som en bekræftelse kan man betragte to meningsmålinger: En undersøgelse fra 2008 ved Lisa Blaydes og Drew Linzer fandt, at 60 procent af egypterne har et islamistisk livssyn. Men en Pechter Mellemøst-meningsmåling i sidste uge fandt, at kun 15 procent af indbyggerne i Cairo og Alexandria "billiger" Det Muslimske Broderskab og godt 1 procent støtter en broderskabs-præsident i Egypten. Et andet tegn på denne seismiske ændring: broderskabet er på retræte og har nedtonet sine politiske ambitioner, og Yusuf al-Qaradawi er endda gået så vidt som til at erklære, at bevarelsen af egypternes frihed har større betydning end en gennemførelse af islamisk lov.

Ingen kan på dette tidlige tidspunkt sige, hvor denne holdningsrevolution kommer fra eller hvor den fører hen, men det er dagens lykkelige realitet. Den militære ledelse bærer i dag det kolossale ansvar for at lede den til blomstring. Især tre mænd bør man holde nøje øje med: vicepræsident Omar Suleiman, forsvarsminister Mohammed Hussein Tantawi og stabschef Sami Hafez Enan. Vi vil hurtigt få at se, om den militære ledelse har taget ved lære og er blevet modnet, og om den indser, at en fortsat jagt på egne selviske interesser vil føre til yderligere nedgang.

Beslægtede emner:  EgyptenDenne tekst kan gengives eller videresendes, blot den bliver præsenteret i sin sammenhængende helhed og med fuldstændige oplysninger vedrørende forfatter, dato, sted for offentliggørelse og oprindelig URL.

For at tilmelde eller afmelde dig denne liste bedes du gå til http://da.danielpipes.org/subscribe.php
   (Daniel Pipes udsender en mail med sine skriverier nogenlunde én gang om ugen.)

DanielPipes.org
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE