OM TVANGSÆGTESKABER
OM TVANGSÆGTESKABER www.fornyelsespartiet.dk

Præsenteret her 11. februar 2011   www.Google.dk

 
Aarhus Stiftstidende
 
De fleste opgiver protest mod tvangsægteskab
 
Indvandrer-konsulent: Sex med kvinder i tvangsægteskaber er voldtægt. To henvendelser om ugen til Indvandrerrådgivningen i Aarhus fra ulykkelige kvinder.

Torsdag den 10. februar 2011, 10:00

Op til ti unge kvinder om måneden henvender sig til Indvandrerrådgivningen i Aarhus. De er bange for at blive tvunget ind i et ægteskab med en mand, som familien har valgt ud. Kvinderne slår sig i tøjret, men i lang de fleste tilfælde bøjer de hovedet. De magter ikke at tage et opgør med familien.

Sådan er virkeligheden.

Det fortæller lederen af Indvandrerrådgivningen i Aarhus gennem 12 år, Leif Randeris. Flere gange om ugen kommer unge kvinder - mange under 18 år - og fortæller om undertrykkende forhold i familien.

Nogle af henvendelserne drejer sig om opdragelse. Men de fleste handler om teenage-pigers spørgsmål om tvangsægteskaber.

»Særligt op til sommerferien kommer mange, op til ti på en måned. Det er når de på forældrenes bud skal til Mellemøsten for at møde en bejler, som pigernes forældre sammen med den måske kommende mands familie har fundet frem til,« siger Leif Randeris.

Mister familien
De unge kvinder er ofte i gang med en god skoleuddannelse og ønsker ikke at underkaste sig tvang.

»Vi kan sammen med de sociale myndigheder hjælpe pigerne for eksempel så forældrene tvinges til at opgive planerne,« siger lederen.

Det er her bommen går ned. Følgerne kan nemlig være at familien slår hånden af pigen. Udsigten til at miste både forældre, søskende og alle nære slægtninge får kvinderne til at indordne sig. I ni ud af ti tilfælde opgiver de at sprænge båndene til familien og retter ind.

Leif Randeri kalder det voldtægt, når en kvinde efter giftermålet skal have sex med en mand, som hun ikke selv har valgt.

Men, mener Leif Randeris, trods mange henvendelser om frygt for tvangsægteskaber, er der sket store fremskridt.

»Det er heldigvis efterhånden kun marginaliserede indvandrerfamilier, som håndhæver tvang over for deres døtre og som bruger vold, hvis pigerne ikke føjer sig. Integrationen er nået langt i forhold til for ti år siden.«

Ny identitet
Men der er stadig nok at gøre for den private organisation Indvandrerrådgivningen med op til ti henvendelser om måneden fra ulykkelige kvinder, der ikke vil dele bord og seng med en fremmed mand.

Indvandrerrådgivningen har flere gange hjulpet myndigheder til at hjælpe kvinder, der har taget kampen op, til en ny identitet i et andet land.

»Det sker en måske en gang om året i gennemsnit,« lyder opgørelsen fra Indvandrerrådgivningen, der tager sig af mange andre spørgsmål, for eksempel opholdstilladelser og familie-sammenføringer.   Citat slut.Besøg eventuelt   www.Sappho.dk  

Besøg eventuelt også    www.sagenskerne.dk 

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE