CHIKANE I ESBJERG
CHIKANE I ESBJERG www.fornyelsespartiet.dk

Præsenteret her  19. maj  2910

CHIKANE I ESBJERG

 
Jydske Vestkysten 18. 05. 2010 06:30

Gøglere og cirkusartister udsat for grov chikane i Esbjerg

Af Søren Silkjær

BALLADE: To verdensberømte cirkusartister står ti meter oppe på en line uden sikkerhedsnet i færd med at opføre et livsfarligt nummer, da en flok unge løber ind i teltet og render rundt om manegen, mens de vifter med lysende stave.

Cirkusvogne og direktørens amerikanerbil bliver beskudt med sten, et kamelføl bliver jagtet op ad Stengårdsvej og dyrepasseren truet med kniv, da han forsøger at stoppe det.

En garvet tivolidirektør bliver truet med tæsk af en lille dreng, automater bliver brudt op, og piger i pølsevogne kaldt for ludere.

Dahlgårds Tivoli og Cirkus Dannebrog, som netop har gæstet Stengårdsvej i Esbjerg, har oplevet så store problemer med en gruppe på 10-15 nydanske drenge, at hverken tivolidirektør Leif Dahlgård eller cirkusmanden Dennie Enoch erindrer noget lignende i deres livslange karrierer på vejen:

– Jeg har været med i meget, meget lang tid og har ikke oplevet noget i dén grad. Det eskalerer fuldstændigt, siger Leif Dahlgård, der gennem 20 år har besøgt Stengårdsvej og hver gang smider 15.000 kr. til det lokale ungdomsarbejde gennem pladslejen.

– Jeg fornemmer ellers, at folk på Stengårdsvej godt ved, vi kommer for at lave en fest for dem, og vi har altid haft et godt forhold til dem, forklarer tivolidirektøren, der forrige uge oplevede at blive truet med tæsk af en dreng, som han vurderede til at være seks-syv år.

Cirkus Dannebrogs verdensberømte linedanserpar Duo Guerros med tre guldklovne fra Monte Carlo i bagagen blev chikaneret under et halsbrækkende nummer.

– Det er absolut ikke i orden, og det er en opgave for os. Derfor er det vigtigt, at vi ved, hvad der foregår derude, siger vicepolitiinspektør Jan Lambertsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi. 
180GRADER
 
Kriminalitet blandt udlændinge – set fra patruljebilen

Udgivet for 16 timer og 11 minutter siden i Krimi

Tilføjet 18/05 17:00 til Boblere af Lars Kragh Andersen
 
Overskriften er faktisk misvisende, da jeg mere mener “Kriminalitet blandt udlændinge og efterkommere af udlændinge fra ikke vestlige lande”. Den titel har bare ikke decideret ”overskrift kvalitet”.

Jeg vil bestemt ikke ophøje mig selv til nogen sociologisk kapacitet og mine betragtninger kan sikkert bringes i tvivl af folk med indsigt i den videnskabelige metode, men jeg ved hvad jeg hver dag ser og hører som gadebetjent i København. Og det er ikke et opløftende billede der tegner sig, når man bevæger sig på gader og stræder og i øvrigt hører med på en politiradio 8 timer pr. vagt.

Når mine kollegaer og jeg sidder i bilen og lytter med på HS (HovedStationen – københavns radiotjeneste), hvor vi får vores opgaver fra, er det næsten en stående joke at gætte på, hvordan de rundkastede gerningsmænd signaliseres. Og det er dét fordi det beskæmmende tit ikke er etniske danskere, der rundkastes som gerningsmænd til dette og hint.

Faktisk vil jeg med min helt uvidenskabelige og tendiøse analyse gætte på, at 7 ud af 10 opgaver har med ”udlændinge” at gøre. Et typisk signalement af en gerningsmand kan lyde: A: Mand, ca. 20 år, andengenerations-indvandrer, kort sort hår og iført sort jakke og blå jeans.

Når et signalement som ovenstående rundkastes, kan hverken jeg eller de fleste af mine kollegaer lade være med at trække på smilebåndet og med slet skjult undren tænke over hvorfor mon, at der er så mange i etaten, der stemmer på Dansk Folkeparti (Igen min helt egen subjektive vurdering af forhold, der næppe er uvildigt og videnskabeligt undersøgt).

Det er typisk berigelsesforbrydelser som ovennævnte signalement rundkastes til – episoder som f.eks. det vi i spøg kalder ”Det daglige røveri på Fredsikssundsvej”, men sagerne kan i princippet være alt fra taske- og knallerttyveri til indbrud.

Ovennævnte har et så stort omfang at jeg ikke kan lade være med at føle mig som en slags ”udlændinge politi”, når jeg arbejder - og det er ikke en ubetinget god fornemmelse!

Så som ivrig tilhænger af Liberal Alliance kan jeg kan jeg kun være glad for, at politiets nye radiosystem ”Sine” er krypteret. For hvis alle kunne lytte med ville DF med statsgaranti få sig en hel del flere medlemmer og ditto stemmer. Jeg spår f.eks. en mand som Nicolai Sennels til at blive en rigtig stemmesluger for mine kollegaer, og det er ren logik set med politi-øjne. Desværre.


Besøg evt.    www.180grader.dk


 
Kristeligt Dagblad
 
DANMARK
Næsten hver anden, der søger, får nu asyl

18. maj 2010 00:00 Andelen af asylsøgere, som får ophold, er næsten lige så stor som i Nyrup-regeringens tid. Og en markant større andel får såkaldt humanitær opholdstilladelse

Af Christina Agger

En "fast og fair" udlændingepolitik har været et af den nuværende VK-regerings varemærker. Efter år med et markant fald i andelen af udlændinge, som opnår asyl i Danmark, er tendensen dog vendt.

I dag får knap hver anden asyl, og det er næsten lige så mange som under SR- regeringen. Desuden får en markant større andel førstegangsansøgere i dag en humanitær opholdstilladelse. Det viser en gennemgang af tal fra Udlændingeservice og Integrationsministeriet. Den udvikling skal der holdes særdeles godt øje med, mener Peter Skaarup, Dansk Folkepartis integrationsordfører:

– Tallene er så forholdsvis markante, at der er behov for, at integrationsministeren lige forklarer baggrunden for, hvorfor det stiger.

Tallene viser, at 53 procent af de asyl- sager, som Udlændingeservice behandlede i 2001 – samme år, som VK-regeringen den 27. november afløste Nyrups SR- regering – endte med et tilsagn om asyl. Herefter faldt andelen støt til 10 procent i 2004, men er siden vokset igen. Ifølge foreløbige tal fra Udlændingeservice fik 44 procent asyl i 2009.

Sideløbende er også andelen, som første gang søger om og får en humanitær opholdstilladelse, vokset markant. I 2001 gjaldt det seks procent, mens andelen i 2008 var på 33 procent.

Også når det gælder klagesager hos Flygtningenævnet er andelen, som får omgjort deres sag og altså ender med at få asyl, vokset i de senere år. I 2006 omgjorde nævnet 19 procent af sagerne, mens omgørelsesprocenten voksede til 34 procent i 2008 og – ifølge foreløbige tal – landede på 30 procent i 2009.

Ifølge sekretariatschef Stig Torp Henriksen fra Flygtningenævnet skyldes det, at nævnet i 2008-2009 genoptog en række sager om irakere, som både nævnet og Udlændingeservice tidligere havde givet afslag på asyl. Simpelthen fordi forhold i de enkelte personers sag eller i deres hjemland havde ændret sig.

– Men når man ser historisk på det, har omgørelsesprocenten altid svinget, afhængigt af hvilke nationalitetsgrupper der har været tale om, og hvordan forholdene har udviklet sig ude i verden. For eksempel blev kosovoalbanerne i vid udstrækning meddelt asyl frem til Nato?s militære operation. Det ændrede sig, da KFOR-styrkerne rykkede ind og fik kontrol over området, forklarer Stig Torp Henriksen.

Integrationsminister siden november 2007, Birthe Rønn Hornbech (V), ser den stigende anerkendelsesprocent i Udlændingeservice som et udtryk for, at "der ikke er så mange, der søger, som ikke skal have asyl". Samtidig mener hun, at en høj anerkendelsesprocent "absolut er af det gode":

– Fordi det altid er kedeligt at skulle give afslag og kedeligt at skulle behandle en masse sager, som alligevel ikke fører til andet end en masse afslag.

Om den stigende andel af humanitære opholdstilladelser siger hun, at den baserer sig på så små tal, at "man skal være meget varsom med sige noget som helst."

– Men jeg har givet en del, som jeg godt nok syntes var på kanten. Derfor har vi også gjort det nu, at vi dels siger, at det ikke længere er sikkert, at folk skal have en humanitær opholdstilladelse, selvom de selv må betale for noget behandling, når de kommer hjem. Dels har vi også gjort det, at vi i loven får indføjet, hvad en lægeerklæring skal indeholde, siger Birthe Rønn Hornbech.

agger@kristeligt-dagblad.dk
 
Jyllands-Posten
 
Landsret dropper udvisning efter skyderi

Offentliggjort 17.05.10kl. 15:47
 
Straffen skulle der ikke ændres på. Men en ung mand, der var tiltalt for et drabsforsøg, undgår nu at blive sendt ud af landet.

Det er Østre Landsret, der nu har stadfæstet straffen på seks et halvt års fængsel til Mohammed Wassim Khan, og seks år til den medtiltalte Zia Irfan Qurashi.

Men hvor Retten i Glostrup oprindeligt havde besluttet, at Khan skulle udvises af Danmark, så er landsretten altså mildere stemt. Khan har været så længe i Danmark, at en udvisning vil være ude af proportioner.

Flere overfald
Skuddene faldt en aften i november 2008 fra en bil, der rullede op på adressen Hanehøj i Bagsværd.

Kuglerne var tiltænkt en 25-årig mand, hvis forældre boede i huset. Han nåede dog at kaste sig ned på jorden og blev ikke ramt af de to skud.

Den samme mand var der også bud efter i april sidste år, da han blev kørt ned og stukket med en skruetrækker, netop som han trådte ud af et solcenter på Søborg Hovedgade.

Bandeopgør
Det er politiets opfattelse, at overfaldene bunder i et opgør mellem forskellige grupperinger i hhv. Værebro-området og København.

Den 26-årige var på et tidspunkt også selv mistænkt for at have affyret to skud mod en 20-årig, der i sin bil kom kørende ved Gladsaxe Trafikplads.

Det var en delt landsret, der mandag lod den tiltalte blive. Ud af de i alt 18 stemmer, som dommere og nævninge har tilsammen, stemte de seks for en udvisning.

Ritzau

I NORDAFRIKA LEVER CIRKA 200 MILLIONER MUSLIMER

 


Så der er nok flere muslimer på vej = medbringende deres egen kultur.

Besøg evt    www.Sappho.dk  ( interview ) TABERNES KONTINENT

http://www.youtube.com/watch?v=3OOYvAzboUc 


Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE