HAVE-KALENDEREN

www.Fornyelsespartiet.dk = 10. december 2012

RAPPORT FRA HAVE-KALENDER-BOGEN = FOR DECEMBER www.RadioDua.dk www.Google.dk  

Fra bogen = fra dengang = Danmark = var selvforsynende med fødevarer.  www.RadioHolger.dk

 www.sagenskerne.dk   www.Tavshedens-Tyranni.dk  www.forsvarspartiet.dk 


 

 

    ER DU KRISTEN  ???  HVORDAN VED DU DET  ???
http://www.dendanskeforening.dk/ 

      VIL DU FORSVARE = SANDHEDEN = MED DIT LIV ???

 


 KRISTENDOMMEN er forkyndelse af SANDHEDEN

 Derfor = www.Lyttilgud.dk  www.endtime.net  www.Tagryggen.dk


 December

I  denne måned, hvor arbejdet i haven er så godt som overstået, kan der blive tid til at tænke på den kommende sommer. Skriv efter frøkataloger og kik dem godt igennem. Prøv hvert år en enkelt ny slags grøntsag, enten en helt ny art, som man kun kender af omtale, eller en ny udgave af en, man holder særlig meget af.

Høst 

Fra lageret kan hentes kartofler, selleri, løg, rødbeder, kål, gulerødder, jordskokker og pastinakker. Fra haven kan hentes grønkål, rosenkål og fra kælder eller et lignende sted kan hentes drevet julesalat og endiviesalat, og der er stadig saftige æbler og pærer.

Arbejde

Rosmarin og andre sarte planter kræver beskyttelse mod frosten. Alle urter, der ligger opbevarede skal være beskyttet mod kulden, men de må alligevel ikke ligge for varmt. Gennemgå grøntsags- og frugtlageret, og fjern alle, der begynder at vise tegn på råddenskab, før de smitter de andre. 


 Januar

Januar er den stille måned for haveejeren, og nu er tiden inde til at planlægge den kommende søæsons afgrøder i køkkenhaven.  Vejret indbyder ikke altid til udendørs arbejde, men enkelte ting bør dog overståes i denne måned, så vælg de stille solrige dage. Hvis køkkenhaven ikke er gravet færdig, og frosten endnu ikke har gjort jorden hård, vil det være en god ide at få dette stykke arbejde overstået.

Høst

I haven kan høstes rosenkål, grønkål, porrer og jordskokker. Porrer og jordskokker graves op, inden jorden fryser til, så man har en reservebeholdning til de rigtig kolde dage,når jorden er bundet af frosten. Julesalat, der er derevet inden døre, vil være tjenlig nu, og fra lagerbeholdningen kan hentes kartofler, løg og rodfrugter samt æbler og pærer.

Arbejde i øvrigt

Artistok, der er tilbøjelig til at fryse i stærk kulde, dækkes nu med grangrene, der skæres af juletræet. Det er især vinter- og forårssolen planterne skal beskyttes imod.  Solbærbuskene skal beskæres hvert år. De ældste grene fjernes helt nede ved basis, så de nye grene, der skyder frem til foråret, får lys og luft. Æble- og pæretræer, der ikke vokser i kordon, kan også beskæres nu. Haveredskaberne gøres rene. De børstes af for jord, og er der rust på spade og skovl,kan de renses med ståluld og indsmøres i motorolie.

Barbara Lerner Spectre and jewish implementation of multiracial ...


Februar

I februar binder frosten i reglen jorden og animerer ikke til arbejde udendørs.

Udsåning

I det opvarmede væksthus kan man nu så tomater, blomkål og auberginer.

Høst

I haven vil der stadig være et forråd af porrer at grave op, hvis jorden tillader det. I væksthuset er der julesalat, og i køkkenet sås og høstes karse. Der er stadig rodfrugter, kartofler og løg at hente fra opbevaringen.

Arbejde

Engang imellem er det nødvendigt at se de forskellige opbevarede grønsager og frugter efter. Gnid alle spirer af kartoflerne. Hvis man ikke har nået at grave purløg op, og vejret tillader det, kan man nu grave et par blokke op og sætte dem i potteri vinduet. Rabarberblokke kan også graves op i haven og plantes i en kasse med tørvestrøelse og jord, der er godt gennemfugtet. Kassen stilles på kældergulvet, og planten vil hurtigt udvikle stilke og blade.

 Barbara Lerner Spectre calls for destruction of Christian European ...


"Selvforsyningens fader" John Seymour udgav i 1976 = ”Håndbog i selvforsyning”,

Bonderøven - dr.dk/DR1/Bonderøven

www.dr.dk/DR1/Bonderoeven/Cached
På Kastanjegården gør Frank og hans lille familie drømmen om et enklere liv til virkelighed.

 

 Marts

Nu begynder den lysere tid, der vil få mange haveejere til at føle, at tiden er inde til såning. Det vil dog være klogt at vente endnu en stund, især når det gælder såning uden døre, da selv det mest hårdføre frø kun vil spire uendelig langsomt, og er jorden stadig våd og kold, vil det rådne bort.

Såning

I bænk kan nu sås radisser, rosenkål og gulerødder. I væksthus sås selleri og blomkål.

Udplantning

I slutningen af måneden kan jordskokkerne plantes ud. Det samme gælder de overvintrede blomkålsplanter, der holdes under solfangere i 2 til 3 uger.

Høst

Rosenkålen vil nu snart være over deres bedste tid, men der kan stadig blive til et par måltider. Fra lagerbeholdningen kan hentes kartofler og rodfrugter.

Arbejde

Gør kompost i orden til champignon-kulturen. Der gives et tilskud af 2-3 kg blandingsgødning  ( nitrophoska eller hoechst ) pr. 100 m2 i slutningen af måneden til de overvintrede planter. Kartoffelknoldene lægges til forspiring i flade kasser eller æggebakker. Brug kun sunde læggekartofler.

 

Barbara Lerner Spectre - Wikipedia, the free encyclopedia

en.wikipedia.org/wiki/Barbara_Lerner_Spectre  Cached - Oversæt denne side
 

April

April er den travleste måned i haven. I marts har man endnu svært ved at tro, at der nogensinde vil komme fart over udviklingen, og så pludselig er det hele over os igen, og som sædvanlig kommer det bag på os.

Såning

Så snart jorden er bekvem, sås persille, skalærter, gulerødder og radisser. Salat og dild sås 1. og 2. gang med 14 dages mellemrum. Den 1. april eller før sås og lægges løgene. Der sås porrer til sommer- og efterårsbrug, samt rødkål, hvidkål, spidskål, rosenkål og grønkål. Champignonmyceliet lægges i den færdige kompost.

Udplantning

Kartofler og stikløg lægges. Artistok og asparges plantes ligesom de porrer, der er sået i hus tidligere på året.

Høst

Spinatblade kan nu høstes, og der vil stadig være flere af de drevne rabarber tilbage. Fra vinterlageret kan endnu hentes rodfrugter og kartofler.

Arbejde

Sprøjt solbær- og stikkelsbærbuskene med derris. Hvor såning og plantning skal finde sted senere, rives jorden, så overfladen er jævn og let at behandle. Det tidligt fremspirende ukrudt hakkes bort mellem jordbær og andre flerårige kulturer.

Billeder fra I ran - før og nu  

Why I Left Judaism - YouTube

 


  Flere videoer for zionist new world order »

 Maj

I maj er trangen til at arbejde i haven større end nogensinde, og der forestår et stort såningsarbejde.

Såning

Savoykål sås på blivestedet. Vinterkål, gulerod, spinat og rødbede kan stadig sås. Der skal desuden sås marv- og sukkerært samt majs, og som 2. og 3. såning salat løg og radise.

Udplantning

Selleri plantes på friland. I slutningen af måneden kan der under solfangere plantes tomat, spansk peber og aybergine. Immerbær omplantes.

Høst

Selv om maj måned er en dejlig måned, hvor alting vokser og gror, så er det dog en af de magreste måneder, hvad afgrøder angår. Man kan dog begynde at høste af ældre asparsbede i denne måned, men vent med at stikke af de ganske unge. Salat, radise og unge løg, indbefattet purløg, kan man også begynde at høste af, ligeledes spinat, blomkål og rabarber. Og de første champignon er færdige fra de bede, der blev plantet til med mycelium i april.

Arvbejde

Glem ikke at tynde ud i de forskellige nysåede grønsager, der nu er kommet op af jorden. Lug ukrudt bort og hak, hvor det er nødvendigt. VBær parat til at beskytte de afgrøder, der kan tage skafde af nattefrost. Gulerodsfluen og løgfluen viser sig nu. Sprøjt, når det er nødvendigt.

 


Juni

Juni er en meget travl måned - der skal stadig sås flere grønsagsfrø, der skal plantes, tyndes ud, luges og hakkes for ukrudt, vandes og sprøjtes og pudres mod sygdomme og skadedyr. Til gengæld vil der være nye kartofler i slutningen af måneden og måske også skalærter og jordbær.

Såning

Nu er tiden inde til at så busk - og stangbønner, julesalat og endiviesalat skal ligeledes sås i den sidste halvdel af måneden, og der kan igen sås ærter, gulerødder, spinat, fennikel og naturligvis også salat og specielle løg til brug sammen med denne.

Udplantning

I denne måned udplantes rosenkål, grønkål, efterårs-blomkål, efterårs-blomkål, knoldselleri og blegselleri, rankende-og buskgræskar, squash, aubergine og tomater.

Høst

I slutningen af måneden, omkring Sankt Hans, afsluttes asparshøsten. Nu vil der til gengæld være ærter, tidlige kartofler, majroer, blomkål, spinat, radiser og salat. Skalotteløg begynder så småt at være klar til at høstes.

Arbejde

Hak og lug, hvor det er nødvendigt. Sørg for, at jorden  aldrig bliver for tør i grøntsagsbedet, især på solrige, varme dage. Vand aften og morgen, når fordampningen er mindst. Ærter og bønner skal have støtte , i det hele taget bindes der op overalt, hvor planterne vokser i højden eller vil klatre. Tomater, vin m. m. skal bindes op. Der skal sættes net omkring bærbuske m. m. Beskær ribs og stikkelsbær-kordon.

 


Juli

Sommeren er nu på sit højeste, og juli er en dejlig måned i køkkenhaven, hvis alt går som det skal. Som et barn, der glæder sig til godterne i julen, kan haveejeren nu glæde sig over alle de mange forskellige grønsager,der kan høstes. Men der er en slange i paradiset! Glem ikke skadedyrene der også nyder livet, især hvis de uforstyret får lov til at tage for sig af retterne. I denne måneds så-program er der også en påmindelse om vinteren. Sådan er det at dyrke en have.

Såning

Der skal sås haveroer og rødbeder til lagring. Bladbede kan også sås endnu. Til høstdette år sås kinesisk kål. Det kan endnu nåsat så et nyt hold glaskålrabi, salat, vinterradiser og gulerødder, samt et nyt hold ærter.

Udplantning

Efter de tidlige kartofler, der nu er spist, kan der plantes grønkål.

Høst

Havebønnerne vil så småt begynde at modnes, og der er stadig mange ærter, Agurker i bænk og tomater i koldhus er nu modne. Aristokker er snart parat. Og så er alle bærfrugterne, jordbær, hindbær, ribs, solbær og stikkelsbær; og der er sommerhvidkål og blonmkål, ny zealandsk spinat, gulerødder, små rødbeder, salat og meget andet godt. Skalotteløgene skal graves op nu og tørres før de gemmes væk.

Arbejde

Det nye jordbærstykke skal gøres parat til beplantning i slutningen af måneden eller i begyndelsen af august. Der skal hyppes om selleri og vinterkartofler. Hak og lug. bBeskær pære-kordon. Tynd vindruerne ud. Når hindbærrene er færdigplukkede, skal de grene, der har båret, skæres ned til basis, og syge og svage grene fjernes samtidigt.

 


 August

I juli, den mest almindelige feriemåned, er haven tit blevet noget forsømt, og nu er det på høje tid at bøde på forsømmelsen. Måske har man en venlig nabo eller et familiemedlem til at plukke bærfrugterne og vande i tørre perioder, men der er stadig meget, der skal indhentes.

Plantning

De nye jordbær skal plantes så hurtigt som vel muligt. Har de slået rod f. eks i potter, der har været nedgravet mellem rækkerne, vil planterne snart begynde at vokse efter udplantningen og allerede næste år give et pænt udbytte. Salvie og mynte kan formeres ved stiklinger i denne måned.

Høst

Nogle af grønsagerne vil være over deres bedste tid, men i august begynder høsten af majs, tomater fra friland, spansk peber og løg. Der vil stadig være bønner fra de lave buske. Blomkål, spidskål, gulerod, artistok og mange flere er allerbedst nu, og i slutningen af måneden kan hvidløg og sylteløg høstes. Immer-jordbær og solbær vil afløse ribs og stikkelsbær.

Arbejde

Hak og lug haven, så ukrudtet ikke tager overhånd. Er solbærbuskene svært angrebet af solbærmider eller virus, graves de op og brændesw. I fugtig vejr kan sneglene blive et problem. Bekæmp dem med klid, tilsat metaldehyd. Efterhånden som dagene bliver kortere, fjernes stokkene fra tomat-planterne, som lægges hen ad jorden, for at frugterne bedre kan modnes. Planterne lægges på halm, så frugterne ikke kommer i direkte berøring med jorden.

 


 September

Der er ikke meget at så og plante i denne måned, men så meget mere at høste.

Såning

Blomkål sås for at plantes i bænk næste måned og udplantes næste forår. På friland kan der ligeledes sås vinterspinat og kørvel til brug næste forår.

Plantning

Purløg kan nu graves op, deles og pottes. Potterne kan tagesind til drivning i løbet af vinteren.

Høst

Til øjeblikkelig brug er der stadig salat stangbønner, majs, agurker, tomater, blomkål og hvidkål. Fennikel har måske ikke udviklet sig til store >>knolde<<, men er nu meget sprød og lækker, når den spises rå i en salatblanding. Løg skal tages op. Asie- og drueagurk syltes, græskar ligeledes. Immerbær er der stadig mange af, og brombærrene begynder at modnes midt i måneden.

Arbejde

Vinterkål, porrer og selleri har stadig 1-2 måneder at vokse i, og lidt kunstgødning vil gavne væksten. Jorden hyppes 2. gang om blegselleri. Solbærbuskene beskæres. Bind klædebånd om æble- og pærestammer for at forhindre angreb af skadedyr vinter og forår.

 


 Oktober

I denne måned skal mange grønsager høstes og gemmes hen til brug i løbet af vinteren. Rodfrugterne graves op, og de sunde og hele lægges omhyggeligt ned i grus for at bevare deres konsistens. Kartoflerne skal graves op nu og sorteres inden opbevaringen. Æbler og pærerkræver en særlig omhyggelig nedplukning og sortering, inden de gemmes hen. Det hele kræver arbejde og tid, men bliver det ikke gjort omhyggeligt, vil resultatet blive rådne frugter og kedelige grønsager.

Såning  Salat kan sås i bænk.

Plantning

Vinstokke, stikkelsbær, ribs og solbær samt brombær kan plantes i slutningen af måneden. Del og plant rabarber.

Høst

Gulerødder, rødbede, selleri og ræddike høstes til opbevaring. Der vil stadig være blomkål at hente ind, og nu kan man begynde at bruge jordskokkerne og skorzonnerrødderne. Pluk æbler og pærer til opbevaring. De sidste brombær høstes og de sidste tomater tages ind til eftermodning.

Arbejde

Begynd at drive julesalaten, og bleg den krusede endiviesalat. Fjern de gule, visne asparstoppe.

 


 November

I november hvor de fleste grønsager er høstet og kulet ned eller lagt i kasser til opbevaring, er der bedre tid til gravning og rengøring i haven.

Plantning

Bærbuske og rabarber kan stadig plantes, hvis jorden ikke er frosset. Persilleplanter kan graves op og pottes i 15 cm,s potter. De stilles et beskyttet sted og tages med mellemrum ind til drivning.

Arbejde

Porrer graves op, medens jorden endnu ikke er frosset til. Man kan eventuelt grave en rende, hvor planterne anbringes tæt sammen. Dæk dereftyer jorden med halm, så bliver de nemmere at grave op igen, selv om frosten sætter ind.

Artiskokkerne beskyttes mod frost. De gule blade fjernes fra rosenkålen. Bladene fra frugttræerne rives sammen, og har de været angrebne af sygdomme, brændes løvet. Grav staldgødning eller kompost ned, hvor der næste år skal vokse bønner, ærter, løg og porrer samt spinat.

 Så nåede vi året rundt. Vil du vide noget om  December må du til tops igen.


 

 Hvad danske kvinder vidste = den 5. maj 1945.

Har man en køkkenhave, er der ikke meget, der kan stå mål med fornøjelsen ved at høste de grønsager og frugter, man selv har dyrket. Det er ikke alene en fornøjelse, det er en stolt følelse at kunne præstere noget af egen avl, en skaberglæde på linje med tilfredsstilledsen ved at bage brød.

Det er primitive følelser med dybe rødder i fortiden, men de har en forbavsende styrke trods den udvikling, der har revet os med sig. Lige så tilfredsstillende er det at gøre grøntsagerne i stand og tilberede dem nøjagtigt sådan, at de forskellige smagsstoffer kommer til deres ret, at konsistensen bevares og at de værdifulde næringsstoffer ikke forflygtiges eller går tabt.

Grønsager er den rigeste og billigste kilde til vitaminer og mineralsalte vi har. Hvis nærings- og smagsstoffer skal bevares, gælder det om at høste grønsagerne , mens de endnu er nye og spæde, og manskal kun lige give sig tid til at pudse dem af - og skylle dem, før man kommer dem i gryden. Grønsager skal dampes, småkoges, i mindst muligt vand eller snurres i smør eller olie, og så lidt som muligt, for de skal være knap møre. Og så skal de sættes på bordet straks.

Der er dem, der finder det mere økonomisk, at lade grønsagerne vokse sig store, før de høstes. De har endnu ikke forstået, at jo længere grønsagerne får lov til at udvikle sig og modnes, desto grovere bliver de, og jo længere tid vil det tage at tilberede dem. Og jo længere tid det tager at lave dem til, desto mere ødelægger man af deres smag og næringsstoffer.

Hvis det er nødvendigt at skylle grønsagerne før brugen, så gør det umiddelbart før de kommes i gryden. Hvis det ikke står udtrykkeligt i opskriften, må de aldrig lægges i vand og stå i blød i længere tid. Jo mindre grønsager >>gøres i stand<<, jo mindre de skrælles og snittes og hakkes, desto bedre holder de på deres næringsstoffer under tilberedningen. Hos de fleste grønsager sidder vitaminerne lige under skrællen, så hvis det er absolut nødvendigt at skrælle dem, skal de skrælles tyndt.

Jo - kvinder i Danmark = vidste meget om madlavning = den 5. maj 1945.

 

 

 

 

 

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE